Rijstgerecht met kip, sperziebonen, komkommer en ui

Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram rijst
– 200 gram kip
– 400 gram sperziebonen
– 100 gram komkommer
– 1 ui
– Zout
– Knoflookpoeder
– Kerriepoeder
– Kaneel
– Olijfolie
Voorbereiding:
Breng 2 pannen water aan de kook, voor de sperziebonen en voor de rijst.
Snijd nu de sperziebonen (kontjes eraf en doormidden).
Dan snijd je de kip, je snippert de ui, je wast de komkommer en snijdt deze in plakjes.
Bereiding:
Kook de rijst (op het pak staat hoelang de rijst moet koken) en kook de sperziebonen, in ongeveer een kwartier.
Doe een klein beetje olijfolie in de pan en als dit heet is geworden, doe je de kip erbij in. Als de kip gaar is, doe je de ui erbij in. Deze bak je ongeveer 5 minuutjes mee, daarna voeg je de komkommer toe. Als de sperziebonen gaar zijn, doe je deze ook bij de pan in. Voeg naar smaak zout, knoflookpoeder, kerriepoeder en kaneel toe.
Als de rijst gaar is, giet je het af en ben je klaar. 

rijstgerecht

 

 

18 gedachten over “Rijstgerecht met kip, sperziebonen, komkommer en ui

  1. Laura schreef:

    Hmm ik ben gek op alles wat met rijst te maken heeft!
    Ik ben absoluut niet van de Hollandse pot (Indonesische vader haha), dus rijst, chinees, indonesisch en al het andere buitenlandse vind ik alleen lekker.
    X

  2. Roxanne schreef:

    Ik hou ook erg van rijst, je recept klinkt ieder geval lekker! Ik hou ook veel meer van buitenlands eten zoals roti, nasi, bami en noem het maar op! Al gaat er een bord aardappels met spruiten ook wel in haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.