Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram spaghetti
– 1 pak diepvries spinazie (verse spinazie kan natuurlijk ook)
– 1 prei
– 200 gram kipfilet
– Zout
– Peper of chilipoeder (ik gebruik meestal chilipoeder)
– Knoflookpoeder
– Basilicum
– Olijfolie
Voorbereiding:
Breng ruim water aan de kook (ongeveer 1 liter per 100 gram spaghetti, maar ik doe het meestal op de gok).
Snij de kip in blokjes en de prei in ringen en was de prei.
Bereiding:
Kook de spaghetti gaar (op het pak staat hoe lang de spaghetti moet koken).
Doe een beetje olijfolie in de wok, wacht tot het heet is en bak de kip gaar. Voeg daarna de prei toe en roerbak het ongeveer 5 minuten mee. Daarna voeg je de spinazie toe, deze mag nog bevroren zijn.
Als de spinazie ontdooit is, voeg je naar smaak kruiden toe. Ik heb er een klein beetje zout in gedaan, 2 snufjes chilipoeder, behoorlijk wat knoflookpoeder (ik hou van knoflook!) en een klein handje basilicum. Roer het even goed door en je saus is klaar! Waarschijnlijk is je spaghetti nu ook ongeveer klaar. Serveer de spaghetti en saus apart van elkaar en eet smakelijk!
Lijkt het jullie wat? En wat zijn jullie favoriete spaghetti recepten?
Klinkt lekker, zal ik zeker is uitproberen !!
Groetjes
http://elinedumonghphotography.blogspot.com
Ohhh, dit ziet er echt heerlijk uit.. Ik heb hem opgeslagen in Word en wil hem zeker een keer proberen. 🙂
Dankjewel!
Liefs
ik ga het ook een keer proberen 😀
oh mmm dit ga ik eens proberen!
Nooit bij stilgestaan, maar dit lijkt me verrukkelijk.