Altijd lekker; spaghetti bolognese. Vandaag deel ik een receptje met jullie.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram (volkoren) spaghetti
– 4 tomaten
– 1 prei
– 1 (gele) paprika
– 1 wortel
– 150 gram champignons
– 200 gram gehakt
– Zout
– Peper of chilipoeder (ik gebruik chilipoeder)
– Knoflookpoeder
– Basilicum
– Olijfolie
Voorbereiding:
Breng ruim water aan de kook voor de spaghetti (ongeveer 1 liter per 100 gram spaghetti, maar ik doe het meestal op de gok). Snij de wortel, was deze en kook hem ongeveer 10 minuten.
Snij de prei en de paprika en was ze. Was ook de tomaten en de champignons en snij deze ook.
Bereiding:
Kook de spaghetti gaar (op het pak staat hoe lang de spaghetti moet koken).
Rul het gehakt totdat het bruin en gaar is. Voeg daarna de prei, en even later de champignons en paprika toe en roerbak het ongeveer 5 minuten mee (totdat de prei zacht is geworden). Daarna voeg je de tomaten en wortel toe, deze bak je ook ongeveer 3 a 4 minuten mee.
Daarna voeg je naar smaak kruiden toe. Ik heb er een klein beetje zout in gedaan, 2 snufjes chilipoeder, veel knoflookpoeder en een klein handje basilicum. Roer het even goed door en je saus is klaar! Waarschijnlijk is je spaghetti nu ook ongeveer klaar. Serveer de spaghetti en saus apart van elkaar en eet smakelijk!
Houden jullie van spaghetti?
Lekker! Ik ben dol eten, dus spaghetti is altijd goed.
xoxo
Jammie, ik ben dol op spaghetti!!
oew i love spaghetti!
x
hmmm lekker!
thnxx voor het receptx
Looking good. Love spaghetti!
Voor de rest spreek ik gewoon Nederlands hoor. ; ) Fijn weekend!
Ik ben ook dol op spaghetti! Leuk dat je prei hebt gebruikt ipv de bleekselderij in deze bolognese 🙂
Hey Jonne!
Telkens als je gereageerd hebt op m'n blog, probeer ik naar jouw blog te gaan, maar dan krijg ik een foutmelding.. Weet jij hoe dat komt? Er staat dan: 'Profiel is niet beschikbaar'.
Liefs
Ziet er heerlijk uit!!
Ooooh heerlijk helemaal vers & zelfgemaakt!
Heb 'm opgeslagen hoor, ga het zeker een keer proberen =)
1 minidingetje..champignons kan je volgend mij beter niet wassen, geloof dat ze dan hun smaak verliezen?
Thanks voor het recept in ieder geval!
Liefs Denise
Bedankt! Ik heb inderdaad wel eens gehoord dat je champignons beter niet kunt wassen, maar ik vind het altijd een beetje een vies idee om dat niet te doen. Met een stukje keukenrol schijnt beter te zijn, toch? Dan heb ik toch altijd het idee dat ze niet echt schoon zijn..
Liefs!
Aahh dat is echt zalig :')